Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
FIRA DE LA LLAGOSTA, LA GAMBA I EL PEIX D'EIVISSA
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes

Creps de carbassó eivissenc, una recepta en plena temporada amb un vi rosat Can Rich

Recepta cedida per Margarita Prats

19/05/2020

Després de sis setmanes de receptes, moltes han estat ja les imatges compartides pels participants en el sorteig setmanal d'un lot de productes eivissencs. La setmana passada, dedicada a l'carbassó, entre d'altres productes de temporada, va destacar pel seu atractiu el crep de carbassó presentat per Margarita Prats. Li varem demanar si podíem utilitzar la recepta i aquí la teniu.

A la cuina tradicional eivissenca no entra com a ingredient atès que la seva introducció a l'illa és relativament recent. Tot i això, actualment és una de les verdures d'estiu més consumides gràcies a la seva versatilitat a la cuina: simplement a la graella o al grill o com a ingredient per elaborar brous, sopes, cremes o purés, inclòs en samfaines, sofregits, a tires en pastes o daus juntament amb patates o arrebossat i fregit en oli.

Hortalissa de molt baix contingut calòric, inferior a 20 kcal / 100 g, i d'efecte saciant està recomanat en les dietes d'aprimament. No obstant això, el seu principal valor resideix en l'aportació en vitamines, especialment folats i vitamina C, i en minerals, principalment potassi i magnesi. A més, conté molts fitonutrients importants dins de la família dels carotens com la luteïna i la zeaxantina que ajuden a millorar la nostra visió segons la Societat Espanyola d'Oftalmologia. Pel seu contingut en mucílags té un efecte emolient, és a dir, suavitzant sobre el sistema digestiu, per la qual cosa es recomana en casos de dispèpsia i gastritis

Per poder obtenir tots els seus beneficis, és preferible no pelar-jo bé consumit cru o bé cuit a el vapor. També és preferible que sigui fresc i no conservar-més de cinc dies a la nevera.

A hores d'ara les nostres plantacions comencen a estar a plena producció, és el moment d'aprofitar i gaudir d'una hortalissa lleugera, versàtil a la cuina i plena de propietats.