Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
FIRA DE LA LLAGOSTA, LA GAMBA I EL PEIX D'EIVISSA
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes

Guisat de pollastre pagès i, contra el malbaratament d'aliments, Sopes de pa amb espàrrecs i verdures

Dues receptes senzilles per començar la setmana

27/04/2020

Començam la setmana amb dues receptes quotidianes. En primer lloc, un guisat de pollastre pagès amb un bon acompanyament de patata vermella d'Eivissa, just ara que ha començat la seva collita.

I continuam amb un plat de sopes de pa, un plat amb molta història, potser un dels més ancestrals. Actualment el terme sopa el assimilem a un plat de de brou en què s'ha bullit pasta. Curiosament prové deel terme germànic "suppa" que significa llesca de pa que es mulla en un líquid, i d'allí va derivar en català en la paraula "sopar", és a dir menjar sopa, pa amb brou, durant el sopar: un brou calent per reconfortar i pa per omplir l'estómac abans d'anar a dormir. Si tenim en compte que el pa va ser un dels productes elaborats més antics, el seu aprofitament en un brou ens remet als inicis de la civilització. Molt abans de la pasta, va ser el pa, tant en la nostra cultura occidental com l'àrab, amb el Tharid, un plat festiu que es consumeix després de finalitzar el Ramadà.

Les sopes de pa, plat de subsistència i quotidià, a Eivissa es resisteixen a la monotonia i el llibre Bon Profit presenta dotze receptes diferents des de la bàsica Pancuit, equivalent a les sopes d'all, a les "sopes de rap", una autèntica delícia. Tenim a Eivissa fins i tot una dita sobre ses sopes: des teu pa faràs sopes. Es podia aprofitar el pa ressec, el final més feliç per a qualsevol resta segons Iván Yarza, torrar pa tendre o utilitzar les crostes de pa o les galletes fortes.

La recepta de "sopes de pa" que presentam és completament vegetariana i inclou verdures de temporada com les faves, carxofes, pèsols, ceba tendra o espàrrecs silvestres, i es poden canviar segons l'estació.

Anima't a fer les receptes que et proposem aquesta setmana o qualsevol altra recepta amb els productes de la setmana que t'indicam.

Si viviu a Eivissa i voleu participar teniu fins el dimarts 5 de maig per guanyar un lot de productes d'Eivissa valorat en 30 €.

 

Només heu de penjar la imatge d'un dels plats elaborats segons una de les receptes publicades entre el 28 d'abril i el 2 de maig o bé la imatge i una recepta pròpia amb algun dels productes de la setmana a el mur de Facebook Eivissa sabors Eivissa o instagram etiquetant @ibizasaborseivissa. Sort i bon profit

 

Els productes de la setmana són: Be, patata vermella, faves tendres i altres verdures de temporada, roja i tonyina