Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
FIRA DE LA LLAGOSTA, LA GAMBA I EL PEIX D'EIVISSA
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes

Recuperant els ingredients originals de "l'ensalada pagesa"

Taller culinari al Mercat Setmanal de Sant Josep de sa Talaia

01/09/2019

Aquest dissabte 31 d'agost en els tallers Sabors d'Eivissa del Mercat setmanal de Sant Josep de sa Talaia, li ha tocat el torn a "l'ensalada pagesa", el plat més refrescant de la gastronomia eivissenca i tot un clàssic. I ho hem fet recuperant els ingredients originals: les varietats tradicionals de pebrera blanca, ceba vermella i patata vermella de la varietat Desirée, juntament amb tomata. I no només hem recuperat el gust autèntic sinó que hem recuperat el seu nom original, i és que "ensalada pagesa" va ser el terme amb el qual es referia a les cartes de la ciutat. Al camp, el terme català original era "enciam de patata", amb el qual s'indicava una "enciam", és a dir una amanida a base de ceba, pebrot i tomàquet tallat a la qual se li afegia patata bullida. Al taller es van mostrar les varietats tradicionals i els secrets de la seva preparació, ja que encara que sigui un plat senzill és important tenir en compte que la patata s'ha de bullir amb pell i el pebrot i la patata no es parteixen amb ganivet.

Notícia Diario de Ibiza