Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
FIRA DE LA LLAGOSTA, LA GAMBA I EL PEIX D'EIVISSA
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes

Sant Jordi celebra el primer concurs dedicat a la Frita de matances

El plat més important del dia de la matança del porc, el protagonista del concurs

14/04/2019

Si el popular concurs d'arròs de matances de Sant Antoni de Portmany va ser el primer certamen gastronòmic dedicat a un plat tradicional, ara li toca el torn al seu acompanyant de luxe, la frita de matances, amb el concurs celebrat a Sant Jordi de ses Salines, dins de les seves festes patronals.

La matança del porc és a Eivissa un dels actes socials més destacats del calendari rural, i a part d'un dia d'intens treball per especejar el porc i elaborar els productes més importants per a la seva conservació, la sobrassada i la botifarra, juntament amb el salat de la cansalada, els ossos així com l'orella, potes i morro, és un veritable festival gastronòmic: gerret en escabetx, bunyols, i, per al sopar, un cop acabada la tasca, arròs de matances i la frita de porc. Els ingredients: del porc, costelles, llom, fetge, panxeta i una mica de pasta de sobrassada. Del camp, la patata vermella i del bosc els preuats rovellons, "pebrassos".

notícia TEF