Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
FIRA DE LA LLAGOSTA, LA GAMBA I EL PEIX D'EIVISSA
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes
Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes

Truitada, la truita festiva eivissenca per excel·lència

És època d'ous i patata vermella nova

28/05/2020

És temporada de collita de patata vermella d'Eivissa i també les gallines no paren de posar, moment d'aprofitar per preparar ... clar una truita, però vam presentar la recepta més festiva d'Eivissa, la truita de les berenars i moments especials, assaonada, com no pot ser d'una altra manera, amb una mica de sobrassada i cansalada.
Com les patates s'han de fregir prèviament en oli és millor escollir una varietat que aguanti el fregit, i entre elles destaca la varietat Desirée, tot i que a l'necessitar 4 mesos per desenvolupar-se es recol·lecta durant el mes de juny.

Truitada
Del Llibre Bon Profit. Cedida per l'Institut d'Estudis Eivissencs.

ingredients

6 Ous ecològics

3 Patates vermelles, preferentment Desirée

Uns trossos de sobrassada i xulla

 

Fou, en un temps, la truita pagesa de les berenades i de les ocasions de festa.
Primer es fregeixen les patates que es vulguin; es treuen de la paella i es posen en un plat. Després, en la mateixa paella i amb l’oli sobrant, es fregeixen unes tallades primes de xulla i unes rodanxetes de sobrassada (també es poden esfrimolar). Quan la xulla és frita, s’hi agreguen les patates, se’ls dóna una remenada i a continuació s’hi incorporen els ous batuts.
Aquesta truita sol fer-se gruixada, procurant daurar-la bé per cada costat i que per dins quedi sucosa.