Consell Insular d'Eivissa Administracions públiques EIVISSA Balears, Illes

Sabors únics

Els restaurants Sabors d’Eivissa, són una oportunitat per tastar els sabors únics de la gastronomia d'Eivissa.

Caràcter insular

Amb un fort caràcter insular que condiciona la disponibilitat d'ingredients i que ha permès la pervivència de tradicions culinàries arrelades en la història. Al mateix temps la mar ha estat un camí que ha possibilitat l'arribada de noves influències i cultures. 

De temporada

De temporada, rica en sabors i matisos canviants amb el calendari de collites del mar i de la terra. Els productes més emblemàtics són els protagonistes: la sobrassada, l'anyell, la patata vermella, la síndria, la gamba roja, la llagosta i el peix fresc, i de postres, flaó.

Profundament Mediterrània

Profundament Mediterrània, on la trilogia vi, pa i oli és omnipresent, i la gastronomia es converteix en un motiu per compartir, gaudir, conviure. I de forma saludable amb una dieta i un estil de vida de reconegut prestigi al món. 

Tradició: la cuina de la paciència

Pagesos i pescadors aprofitaren els recursos limitats de l'illa per oferir plats que han passat de generació en generació. Sense presses, seguint rutines heretades al llarg de generacions i una acurada selecció dels ingredients de l'illa, s'elaboren plats humils com el cuinat de Setmana Santa o els plats de festa com el sofrit pagès. Per començar, oli d'oliva i pa pagès tradicional, de massa mare i sense sal, per acompanyar plats tradicionals com el bullit de peix, la frita de polp o l’ensalada pagesa, sempre regats amb vi de la Terra Eivissa.

I com a postres un deliciós flaó, dolç de recepta medieval a base de formatge fresc aromatitzat amb herbassana. I a la sobretaula, unes herbes eivissenques, licor anisat que concentra els aromes de les plantes aromàtiques dels nostres boscos i camps.

Innovació

Els productes d'Eivissa es vesteixen de gala. Més enllà de la tradició, la nova cuina eivissenca d'avantguarda i l'arribada de cuiners de tot el món aporten una nova mirada: noves textures i formes sorgeixen de la fusió amb els ingredients i sabors emblemàtics d'Eivissa. No és d'estranyar que apareguin influències japoneses en plats de peixos tradicionals, o que cuiners francesos apostin pel terroir d'Eivissa.